Behandlinger

Fertilitets fremmende behandling

Næsten 20% af alle danske par oplever infertilitet i perioder eller vedvarende Infertilitet. Årsagen til kvindelig infertilitet kan inddeles i tre hovedgrupper: Hormonel infertilitet (40%), mekanisk infertilitet (40%) og uforklarlig infertilitet (20%).

I klinikken arbejdes der med mekanisk infertilitet gennem manuel behandling og bevægelse og der arbejdes med hormonel infertilitet gennem øreakupunktur og akupressur. Disse to behandlinger virker desuden også smertelindrende og afstressende. 

Behandlingerne som tilbydes hos Kvindefysio henvender sig både til dig som ønsker at forbedre succesraten ved IUI-, IVF- eller ICSI-forsøg og til dig som ønsker at øge chancen for at blive gravid på naturligvis.

Der er valgt at sætte god tid af til fertilitetsfremmende behandling, da der ofte kan være mange spørgsmål som presser sig og problematikker der skal gennemgås og der skal være tid til at komme godt rundt om det hele.

Til den kvindelige patient tilbydes der en kombinationsbehandling som indeholder manuel behandling, bevægelsesterapi, øreakupunktur, akupressur og evt. cupping.

Hvis din kæreste eller mand ønsker behandling, samt råd og vejledning til at forbedre sædkvaliteten tilbydes dette også. Her vil behandlingen hovedsageligt består af øreakupunktur og akupressur.

Den fertilitets fremmende behandling skræddersyes til dig og tager udgangspunkt i dig, din historie og dine symptomer.

Den første konsultation

Ved den første samtale snakker vi om hvor du/I er i processen. Vi kommer ind på din cyklus, fordøjelse, sygdomme, motion m.m. Vi snakker også om hvordan situationen påvirker dig og om der er ting vi skal tage højde for. Ved den første samtale er det en god idé at tage sin partner med eller en ven/veninde hvis man er single, da du vil blive instrueret i  akupressurpunktur som du selv eller din partner kan give dig. Derudover vil du blive instrueret i øvelser som du kan lave derhjemme indtil vi ses til den følgende gang.

Alle min behandlinger bliver individuelt tilpasset og jeg giver mig god tid, så du kan føle dig mødt og set.

Pris: 995 kr. 1,5 time

De efterfølgende gange

Ved de efterfølgende gange starter vi altid med en snak for at høre hvor du er lige nu og om du har kunne mærke nogle forandringer i din krop, samt om der er opstået nogle spørgsmål. Herefter følger undersøgelse og behandlingen som er tilpasset til dig og din krop. Det kan f.eks. være løsning af spændinger i muskulaturen omkring underlivet gennem stræk og massage kombineret med øreakupunktur.

Pris: 650 kr. 1 time

Du er altid velkommen til at ringe og snakke med mig helt uforpligtende, hvis du har spørgsmål, vil høre om hvad jeg kan hjælpe dig med eller bare er nysgerrig.

Fertilitetsfremmende øvelser

De fertilitetsfremmende øvelser tager udgangspunkt i Mojzisova-metoden, som består af afspændings- og mobiliseringsøvelser. Du vil løbende blive instrueret i specifikke øvelser, som du opfordres til at udføre derhjemme som selvbehandling. På den måde kan du aktivt fremme din fertilitet hjemme.

At være ufrivillig barnløs kan være stressende og der vil derfor også være fokus på at skabe ro i dit nervesystem, så du kan gå fra behandlingen afslappet og i balance.

Manuel behandling

Ved den manuelle behandling som indbefatter dyb tvær- og trykpunktsmassage, afspændes muskulaturen og strækbarhed i bindevævet øges sammen med ledbevægeligheden. Dette kan afhjælpe smerter og øge organernes bevægelighed og derved give de reproduktive organer de bedste forudsætninger for at fungere optimalt.

Ved den manuelle behandling er der stort fokus på psoas-musklen, som er den dybe hoftebøjer, der forbinder rygsøjlen og dine ben. Psoas ligger tæt på de reproduktive organer og uhensigtsmæssig spændinger i psoas kan hæmme blodcirkulationen og nerveforsyningen og derved give fertilitetsudfordringer. Spændinger i psoas kan komme af siddende arbejde, men også af stress.

Underlivssmerter

Det er ikke meningen at du som kvinde skal have smerter i underlivet, hverken ved menstruation eller ved samleje. Smerter kan være et tegn på at noget ikke fungere optimalt og at din livmoder har svære arbejdsbetingelser. Smerter relateret til underlivet kan skyldes uhensigtsmæssige spændinger i bækkenbunden. Behandlingen vil blive tilrettelagt med afspændingsøvelser, muskeltræning, manuelbehandling eller bækkenbundsøvelser, alt efter hvilken problematik du kommer med.

Cyklus

Din cyklus kan blive påvirket at mange forskellige grunde. Hormonforstyrrelser er den mest almindelig grund til uregelmæssig menstruation. Hormonforstyrrelsen kan skyldes ydre påvirkninger som det mad du indtager, præventionsmiddel eller cremer du anvender, men stress, og dit fordøjelsessystem kan også påvirke din cyklus. I behandlingen af din uregelmæssig cyklus vil jeg hovedsageligt arbejde med akupressur/triggerpunkter og øreakupunktur for at balancere din cyklus.

Inkontinens

Inkontinens ses i alle aldre, og faktisk oplever hver fjerde kvinde en form for inkontinens på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Undersøgelser har vist at bækkenbundstræning kan hjælpe op til 70% af alle kvinder med inkontinens.

For at opnå den bedste effekt af bækkenbundstræning er det vigtigt, at man ved hvordan man skal knibe. Det er derfor en god ide at blive undersøgt og vejledt af en specialuddannet GynObsfysioterapeut.

Forskellige former for inkontinens

Stressinkontinens – når du bliver utæt, hver gang der kommer tryk på blæren. F.eks. under hoste, nys, grin og hop. Stressinkontinens skyldes svaghed i støtten under urinrøret.

Urgeinkontinens – kan også kaldes tranginkontinens, er ved en pludselig bydende vandladningstrang. Mange oplever, at de ikke kan nå toilettet inden vandladningen begynder.

Blandingsinkontinens – er en blanding af de to ovenstående inkontinensformer.

Efterfødsel

Selvom en graviditet er en naturlig del af at være kvinde og kvindekroppen er skabt til det, belastes kroppen og især bækkenbunden meget, både under graviditet, fødsel og de følgende måneder efter en fødsel. For at genetablere kontakten til og fornemmelsen af dit underliv er det en rigtig god idé hurtigst muligt at komme i gang med at lave knibeøvelser. Mange kvinde kniber desværre forkert og der en god idé at få professionel vejledning og en individuel genoptræningsplan.

Er du bristet under din fødsel, hvor musklerne i skeden og omkring endetarmsåbningen er involveret, kan genoptræning hjælpe til at du ikke får inkontinens og nedsynkningsgener senere i livet.

Det er aldrig for sent at styrke dit underliv

Den gynækologiske undersøgelse

Hos kvindefysio er der altid fokus på at du har det godt og kan slappe af under hele behandlingen. Derfor foregår den gynækologiske undersøgelse i stille og roligt tempo og uden instrumenter og du har altid mulighed for at sige stop.

Øreakupunktur

Ved øreakupunktur benyttes øret til at behandle hele kroppens ubalancer. Hvert lille punkt i øret svarer til et område af kroppen og gennem kendskab til disse placeringer, er det muligt at behandle lidelser og ubalancer i din krop.

Fordele ved øreakupunktur:

  • Lindrer smerte
  • Regulerer forskellige fysiologiske funktioner.

Cupping

Cupping foregår ved at en eller flere cupper placeres på et udvalgt sted på kroppen. Med tryk bliver huden under cupperne suget op, grundet undertryk og skaber et vakuum. Dette vakuum medvirker til at stagneret blodet bliver frigivet fra infiltreret muskulatur eller andre områder med stagnationer.

Fordele ved cupping:

  • Løsner infiltrerede muskler
  • Øger blodgennemstrømningen i bindevæv, led, muskler og indre organers bindevæv
  • Frigiver affaldsstoffer
  • Lindrer smerter og stivhed i muskler og led
KONTAKT MIG