Graviditet og efterfødsel

Graviditet

Selvom en graviditet er en naturlig del af at være kvinde og kvindekroppen er skabt til det, belastes kroppen, og især bækkenbunden meget under en graviditet. Vægten stiger, der er hormonelle forandringer og din holdning ændrer sig og der kan derfor opstå smerter, ømhed og træthed i kroppen. Gennem massage, rebozo, akupunktur og øvelser kan de forskellige graviditetsgener afhjælpes.

Graviditetsmassagen øger velværet for dig og din baby og tilrettelægges efter dit behov. Under massagen ligger du på en pude der er designet til at der er plads til dine bryster og din gravide mave.

Rebozo er en behandlingsform, hvor et stort tørklæde anvendes som redskab. Behandlingen med rebozo giver afslapning, velvære og lindring og er med til at hjælpe din baby i den optimale stilling i slutningen af graviditeten.

Bækkenbundstræning er også en vigtig del af behandlingen, for at forebygge inkontinens efter fødslen.

Akupunktur kan hjælpe til at dulme graviditetskvalme, samt andre graviditetsgener og kan anvendes til at forberede din krop til fødsel. Fødselsmodningsakupunktur anbefales fra uge 37.

Kvindefysio vil gerne bidrage til at din graviditet opleves trygt og godt.

Efterfødsel

Selvom en fødsel er en naturlig del af at være kvinde kommer bækkenbundsmuskulaturen meget på stræk under graviditet og en fødsel og kan medføre gener efterfølgende.

Efter fødslen er det vigtigt at genetablere kontakten til og fornemmelsen af bækkenbunden, også selvom du ikke er bristet. Mange kvinder har desværre ikke den korrekte teknik til at udføre knibeøvelser, og her er det en god idé at få professionel vejledning og en individuel genoptræningsplan. Genoptræning hjælper til at du ikke får inkontinens og nedsynkningsgener og andre gener senere i livet.

Kvindefysio tilbyder gynækologisk undersøgelse som en del af behandlingen til at genetablere kontakten til bækkenbunden. I den gynækologiske undersøgelse er der altid fokus på, at du har det godt og kan slappe af under hele undersøgelsen. Derfor foregår undersøgelsen i et stille og roligt tempo og uden remedier. Du har desuden altid mulighed for at sige stop.

Det er aldrig for sent at styrke dit underliv

Efterfødselshold

Efterfødselshold er for dig som er på barsel og ønsker at træne med din baby tæt på dig.

Det er vigtigt at genoptræne bækkenbunden og kroppen efter en graviditet og fødsel, da den har været udsat for stor belastning. Efterfødselstræningen vil have fokus på funktionsdygtig bækkenbund, at styrke din krop og øge din kropsbevidsthed, så du lettere kan klare hvad der kræves af dig som mor.

Det anbefales af du får en individuel undersøgelse inden opstart på holdet, så du får den træning som er mest optimal for dig.

Der vil max være 8 på holdet, så der er tid til at have fokus på hver og en.

KONTAKT MIG

“Skab de bedste forudsætninger for dig og dit underliv”